woensdag 18 maart 2015

Poels en Mollema presteren goed in Tirreno Adriatico


In de derde etappe van Cascina naar Arezzo een rit van 203km laat Wout Poels al van zich horen en wordt 10e, deze rit wordt gewonnen door de Belg Greg van Avermaet van team BMC.

In de vierde etappe weet Wout Poels de rit op fantastische wijze naar zijn hand te zetten door net voor de top van de laatste beklimming een splijtende demarrage te plaatsen. Poels wint niet alleen de etappe maar hij is ook leider van het algemeen klassement.

Wout Poels moet de leiders trui helaas al na een dag afstaan aan de Colombiaan Nairo Quintana die de zware koninginnenrit van Esanatoglia naar Terminillo wint. In deze etappe weet Bouke Mollema de rest van klassementsrijders achter zich te laten en wordt tweede achter de Colombiaan op 39 seconde, zo schuift Bouke Mollema mooi op naar een tweede plaats in het algemeen klassement.

Na de slot tijdrit in San Benedetto del Tronto over 10Km komt Bouke Mollema 18 seconde te kort voor de eind overwinning die naar de Nairo Quintana gaat, wout Poels eindigt op een mooie  zevende plaats. Fabian Cancellara wint de tijdrit met een gemiddeld snelheid van 52.709 Km/h.