vrijdag 8 april 2016

Courage


Moed! Een leeuwenhart. 
De wielrenner en –renster in een notendop. Samen of alleen, door weer en wind, in de zon of regen en altijd de strijd aangaan met de Nederlandse elementen. Voor die helden is er Courage. 

Courage zorgt voor fietstochten die inmiddels flink naam hebben gemaakt. Iedere tocht is anders en spreekt andere kwaliteiten aan. Maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze perfect georganiseerd zijn en dat je ze beslist aan je lijst wil toevoegen! Maar Courage is veel meer dan alleen geweldige fietstochten. Courage organiseert ook Wielercafés en –theaters, inspirerende wielerboekavonden, meet greets met wielerhelden, belevingsvolle reizen en verhalende magazines. Binnen stichting Courage vallen verschillende toertochten die allen gedragen worden door vrijwilligers die het wielerhart op de juiste plaats hebben.

Goede doel 
De stichting Courage draagt graag een steentje bij aan de maatschappij, in eerste instantie door te voorzien in een sportieve dagbesteding en in tweede plaats door hulpbehoevenden te steunen. Het goede doel dat we een warm hart toedragen: Gijsje Eigenwijsje
 

Tourtocht
Genieten op de fiets tijdens een van de mooiste classics van het voorjaar?
In Dongen staat het weekend van 16 en 17 april 2016 helemaal in het teken van wielrennen, met de Mathieu Hermans Klassieker (Dongens trots) en een wielercafé. De tocht gaat langs de oevers van de Maas via polders en dijken naar het historische Heusden. Via het café van de supportersclub van Lars Boom in Vlijmen en langs de Drunense Duinen voert hij weer terug naar de vertrekplaats in Dongen. 
Dit traject was het trainingsgebied van Mathieu Hermans: hier legde hij de basis voor vele overwinningen in de Vuelta en de Tour. 

Ervaar dit unieke gebied en fiets een van de uitgepijlde routes van 40 of 90 km of waan je even een prof en rijd de begeleid pelotonstocht van 90 km! Starten kan tussen 09.00 en 11:00 uur; het peloton start om 10.00 uur. 

Wielercafé
Bij het wielercafé zijn oud-beroepsrenners uit Dongen van de partij. John van Ierland neemt je als publiek aan de hand van schitterende beelden en heroïsche anekdotes op een ludieke manier mee in de wereld van het profwielrennen. 

Wat Organiseert Courage zoal in 2016:
* Dongens wielercafé 16 april in Dongen
* Tegen de stroom in 17 april in Dongen
* Vive la France wielercafé 16 juni in Breda
* Omloop Breda 19 juni in Brdea

Wil je dit niet missen? Kijk dan gauw voor meer informatie op www.tourducourage.nl en om je in te schrijven voor Tegen de stroom in – de Mathieu Hermans Klassieker én het wielercafé opwww.inschrijven-courage.nl!