zaterdag 22 april 2017

Michele Scarponi op 37-jarige leeftijd overleden
Michele Scarponi is op 37-jarige leeftijd overleden. De ervaren coureur van Astana is deze ochtend in zijn woonplaats Filottrano om het leven gekomen bij een aanrijding met een busje. 


Astana bevestigde het nieuws zaterdagochtend.
Gisteren nog beëindigde Scarponi de Tour of the Alps als vierde. De eerste etappe won hij. In de aankomende Giro d’Italia zou hij het kopmanschap bij Astana overnemen van de geblesseerde Fabio Aru.

In 2002 maakte Scarponi zijn eerste meters als prof bij Acqua & Sapone. In de jaren die volgden ontdekte hij zich als ronderenner. Zijn grootste zege op zijn palmares is de Giro d’Italia van 2011, die hij toegewezen kreeg na uitsluiting van Alberto Contador. Daarnaast wist hij drie etappes in de Giro te winnen en greep hij eindzeges in de Ronde van Catalonië en Tirreno-Adriatico.
Na Acqua & Sapone reed Scarponi, die de bijnaam Il Presidente droeg, voor Domina Vacanze, Liberty Seguros, Astana-Würth, weer Acqua & Sapone, Androni Giocattoli, Lampre-ISD en Lampre-Merida. Sinds 2014 reed hij in dienst van Astana. In Kazachstaanse dienst loodste hij zijn goede vriend Vincenzo Nibali naar de eindzeges in de Tour van 2014 en de Giro van 2016.Bron: ‘Michele Scarponi op 37-jarige leeftijd overleden’ | WielerFlits
Door Nick Doup, zaterdag 22 april 2017 om 09:47
Wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/Michele_Scarponi